Δελτία Τύπου

Ηθική και Δεοντολογία στη Φαρμακευτική

Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης

6-10 Νοεμβρίου 2017

 

Περισσότερα

 

01 11 2017 9 47 48 πμ

Happy #WorldPharmacistDay to all 400 000 pharmacists in Europe!#PharmacistsAtYourService

 

26 09 2017 3 25 25 μμ

 

Pharmacists train for at least 5 years in Europe 

 

Community pharmacists care daily for 46 million people in Europe #PharmacistsAtYourService #WorldPharmacistDay

 

READ MORE

Ο Παγκύπριος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), έχοντας πλήρη επίγνωση των διαστάσεων που έχει λάβει, τα τελευταία χρόνια, το πρόβλημα διακίνησης και χρήσης ψευδεπίγραφων/Πλαστών φαρμάκων, καθώς και τους σοβαρότατους κινδύνους που ελλοχεύει η χρήση τους από ανυποψίαστους πολίτες, έχει ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης, ευελπιστώντας ότι το κοινό θα αντιληφθεί τους κινδύνους στους οποίους υποβάλλεται με τη χρήση φαρμάκων, τα οποία δεν ελέγχονται από τις Αρμόδιες Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 07 Σεπτεμβρίου 2016, στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία, η Πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Ελένη Πιέρα Ισσέγιεκ ενημέρωσε, τόσο τους αρμόδιους φορείς, όσο και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για το υπαρκτό πλέον, σοβαρότατο πρόβλημα, το οποίο προκύπτει από τη διακίνηση και χρήση Ψευδεπίγραφων/Πλαστών Φαρμάκων.

Ψευδεπίγραφο φάρμακο, είναι ένα τέλεια παραποιημένο πλαστό σκεύασμα. Συνήθως περιέχει είτε ανεπαρκείς, είτε και καθόλου ποσότητες της δραστικής ουσίας. Ενδεχoμένως να περιέχει μέχρι και τοξικές ουσίες, με αποτέλεσμα η κατανάλωσή του, από τους ασθενείς, να εγκυμονεί  σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία τους

Είναι πολύ δύσκολο, σχεδόν αδύνατο, ακόμα και από τους πιο έμπειρους επαγγελματίες υγείας ,να ξεχωρίσουν τα πραγματικά από τα ψευδεπίγραφα φάρμακα.

Πίσω από την εμπορία των ψευδεπίγραφων φαρμάκων, βρίσκεται το οργανωμένο έγκλημα. Πρόκειται για μια αγορά, η οποία υπολογίζεται σήμερα γύρω στα 80 δισεκατομμύρια ευρώ και συγκρίνεται πλέον με το παραεμπόριο των ναρκωτικών και των όπλων.

Η εκστρατεία με επίκεντρο τα ψευδεπίγραφα/πλαστά φάρμακα στοχεύει στο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό γύρω από το τρίπτυχο Ασφάλεια, Ποιότητα και Αποτελεσματικότητα των φαρμάκων, παρέχοντάς του μιαν ασπίδα προστασίας και διασφαλίζοντας την υγεία του.

Για το σκοπό αυτό, έχει ετοιμαστεί σχετική αφίσα, με τη φωτογραφία που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρησιμοποιεί για ενημέρωση, σχετικά με το πρόβλημα των ψευδεπίγραφων/πλαστών φαρμάκων. Η αφίσα έχει αναρτηθεί στις προθήκες των φαρμακείων, σε διάφορα κομβικά σημεία των δρόμων σε μορφή γιγαντοαφίσας, καθώς και στην ιστοσελίδα του ΠΦΣ (www.cpa.org.cy) όπου περιλαμβάνονται περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες για το κοινό.

Η βοήθεια όλων, για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ψευδεπίγραφων/πλαστών φαρμάκων, θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα, αφού είναι υψίστης σημασίας, τόσο για την προστασία του κοινού, όσο και για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

ΤΕΛΟΣ

Λευκωσία 07 Σεπτεμβρίου 2016

Δελτίο Τύπου

7ου Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συνεδρίου

Συζήτηση και συμπεράσματα στρογγύλης τράπεζας με θέμα  «Το φάρμακο στο ΓΕΣΥ»

 

Στην καταληκτική εκδήλωση του 7ου Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συνεδρίου, έγινε  συζήτηση στρογγύλης τράπεζας με θέμα «Το φάρμακο στο ΓεΣΥ» εν όψει της συζήτησης για εισαγωγή ΓεΣΥ στη χώρα μας.

Εισηγητές η Πρόεδρος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κα Ελένη Πιέρα Ισσέγιεκ και οι επίκουροι καθηγητές  Δρ. Νικόλας Στυλιανίδης και Δρ. Χρίστος Πέτρου.

 Τη συζήτηση συντόνιζε ο βουλευτής, φαρμακοποιός, Νίκος Νουρής.

Τα συμπεράσματα της συζήτησης που υιοθετούνται απόλυτα από τον Παγκύπριο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ) συνοψίζονται ως εξής :

Read more: Δελτίο Τύπου 7ου Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συνεδρίου

P.O.Box: 20611, 1661 Nicosia

cross

logo


twitter

Twitter
 


twitter

Facebook
 

twitter

YouTube