Δημοσιεύματα

19 Ιανουαρίου, 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Κατά την προγραμματισμένη συνεδρία του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) που έγινε στις 17.1.2018 στα γραφεία της ΟΕΒ, πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιττας, όπου με την ευκαιρία της έλευσης του νέου έτους η Πρόεδρος και το ΔΣ του ΠΦΣ ευχήθηκαν σε όλα τα μέλη και τους συνεργάτες καλή χρονιά και επαγγελματική επιτυχία.

 

Στη συνεδρία επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την αλλαγή τιμολογιακής πολιτικής των φαρμάκων, τον περί φαρμακευτικής και δηλητηρίων τροποποιητικό νόμο του 2017, καθώς και την εκπροσώπηση του ΠΦΣ στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ευρωπαίων Φαρμακοποιών (PharmaceuticalGroupoftheEU - PGEU), στις Βρυξέλλες.

 

22 01 2018 2 33 24 μμ

Την περασμένη Τετάρτη (29/11) πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Μοβέμπερ που διοργάνωσε ο ΤΦΣ Λευκωσίας.

 

Ευχαριστούμε τους χορηγούς για την επιτυχία της διοργάνωσης.

 

Επίσης ευχαριστούμε τους Φαρμακοποιούς και τους Φίλους που στήριξαν την συγκεκριμένη διοργάνωση.

 

Πολλές ευχαριστίες στον Τρύφωνα Χριστοδούλου που ανέλαβε την διοργάνωση.

 

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες της διοργάνωσης.

 

Πλούταρχος Γεωργιάδης

Πρόεδρος ΤΦΣ Λευκωσίας

 

Μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε για την ενημέρωση και την πρόληψη του ανδρικού καρκίνου. Σας περιμένουμε για καφέ! Τους άνδρες, Φαρμακοποιούς και Φίλους για Ξύρισμα και τις γυναίκες Φαρμακοποιούς και Φίλους για Συμπαράσταση. Στην εκδήλωση θα διατίθενται προς πώληση αναμνηστικά του Μοβέμπερ για στήριξη της προσπάθειας.

 

topikos17

Ηθική και Δεοντολογία στη Φαρμακευτική

 

Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης

6-10 Νοεμβρίου 2017

 

Περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε  σήμερα με μεγάλη επιτυχία εξειδικευμένη ημερίδα του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου με αντικείμενο συζήτησης τον ρόλο του φαρμακοποιού στο ΓΕΣΥ.

Η ημερίδα άνοιξε με εισαγωγικό χαιρετισμό της Πρόεδρου του ΠΦΣ κας Ελένη Πιέρα Ισσέγιεκ η οποία υποστήριξε την αναγκαιότητα τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων εφαρμογής του ΓΕΣΥ και αναβάθμισης του ρόλου του φαρμακοποιού με την απόδοση σ΄αυτόν πρόσθετων αρμοδιοτήτων ώστε να βελτιωθούν οι παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ ο οποίος κατέθεσε τους προβληματισμούς της Ομοσπονδίας για την μορφή του ΓΕΣΥ.

Κύριος ομιλητής ο Υπουργός Υγείας Δρ Γιώργος Παμπορίδης ο οποίος ανέλυσε το Νομοθετικό πλαίσιο με ειδική αναφορά στην συνεισφορά και αξιοποίηση των φαρμακοποιών στο ΓΕΣΥ. Ο ΥΥ υποστήριξε την θέση για την αναγκαιότητα εισαγωγής ρυθμίσεων για την καλύτερη γεωγραφική και πληθυσμιακή κατανομή των φαρμακείων στο σύνολο της επικράτειας ώστε να υπάρξει βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες.

Η κα Γνώσια Αχνιώτου εκ μέρους του ΟΑΥ ανέλυσε τις βασικές αρχές παροχής υπηρεσιών φαρμακευτικής φροντίδας και τις σκέψεις του ΟΑΥ για συνεργασία με τους φαρμακοποιούς ενώ ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδης παρουσίασε τις ελλαδικές εμπειρίες από την εισαγωγή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην Ελλάδα, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης της διακίνησης πλαστών φαρμάκων.

Τέλος ο Δρ Χρίστος Πέτρου, επίκουρος καθηγητής Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας παρουσίασε την σπουδαιότητα του ρόλου του φαρμακοποιού στις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας που αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή τον Ιούνιο του 2019 και αποτελούν το πρώτο στάδιο εφαρμογής του ΓΕΣΥ.

Τον συντονισμό της συζήτησης είχε ο Βουλευτής Λευκωσίας και Μέλος της Επιτροπής Υγείας Νίκος Νουρής ο οποίος είχε και την ευθύνη της εκπόνησης των συμπερασμάτων της ημερίδας. Κυριότερα των συμπερασμάτων η αναγκαιότητα διεύρυνσης των αρμοδιοτήτων των φαρμακοποιών στα πλαίσια του ΓΕΣΥ, η βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών στο επίπεδο του ιδιωτικού φαρμακείου αλλά και η αναγκαιότητα για μια ορθολογιστική γεωγραφική και πληθυσμιακή κατανομή των φαρμακείων ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ασθενείς. 

Πηγή

 

9205073

P.O.Box: 20611, 1661 Nicosia