Δημοσιεύματα

Στόχος του Συλλόγου είναι η ενημέρωση των συμπολιτών μας για τον ουσιαστικό ρόλο του φαρμακοποιού, μέσω προβολής των υπηρεσιών συμβουλής, συμμόρφωσης και φροντίδας που μπορεί να προσφέρει το φαρμακείο. Το κεντρικό μήνυμα του φετινού εορτασμού είναι«Οι φαρμακοποιοί είναι οι ειδικοί για τα φάρμακά σας»,καθιστώντας σαφές ότι οι φαρμακοποιοί είναι οι άνθρωποι που συμβάλλουν με τις γνώσειςκαι τις δεξιότητές τους στη διασφάλιση της καλής υγείας των πολιτών.

 

25 09 2018 12 58 53 μμ

«Ο Σύλλογός μας, στο πλαίσιο της προσπάθειας του κλάδου για ανάδειξη του ρόλου μας στη δημόσια υγεία, πρωτοπορεί και πάλι, δημιουργώντας ένα νέο θεσμό για την Κύπρο, την «Ημέρα Φαρμακοποιού». Ο εορτασμός της μάς δίνει την ευκαιρία να αναδείξουμε το φαρμακείο της γειτονιάς ως κέντρο παροχής υπηρεσιών φαρμακευτικής φροντίδας, πέρα από τη βασική υπηρεσία της ασφαλούς χορήγησης φαρμάκων. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η βελτίωση της δημόσιας υγείας και αναδεικνύεται ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει ο φαρμακοποιός χάρη στην επιστημονική κατάρτιση και το κοινωνικό πρόσωπό του» 

 

25 09 2018 12 59 06 μμ

 

Παράλληλα τονίζει ότι οΠΦΣ έχει θέσει εδώ και πολλά χρόνια την εκπαίδευση των μελών του ως βασική προτεραιότητα στις δραστηριότητές του. Κι αυτό διότι πιστεύει ότι η συνεχής εκπαίδευση και ενημέρωση πάνω στις εξελίξεις της επιστήμης τους αποτελούν τα βασικάεφόδια των φαρμακοποιώνγια να απαντήσουν στις νέες προκλήσεις. Ταυτόχρονα αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας διοργανώνοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα εκδηλώσεις με θέματα που αφορούν τους πολίτες και πραγματοποιώντας εκστρατείες ενημέρωσης με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών γιασοβαρά ζητήματαόπως η μείωση της αλόγιστης χρήσης των αντιβιοτικών, η ορθολογική χρήση των φαρμάκων και η καταπολέμηση της μάστιγας των ψευδεπίγραφων φαρμάκων

 

 «Στόχος μας είναι να λειτουργούν τα φαρμακεία ως μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και να θεσμοθετηθεί η δυνατότητά τους να παρέχουν φαρμακευτικές υπηρεσίες στους πολίτες όπως εμβολιασμός ενηλίκων, μέτρηση πίεσης ή σακχάρου και άλλες. Τις υπηρεσίες αυτές τις παρέχουν σήμερα ούτως ή άλλως, χωρίς όμως να υπάρχουν η θεσμική κατοχύρωση και η αναγνώριση, κάτι για το οποίο η πολιτεία οφείλει να φροντίσει να γίνει πράξη», επισημαίνει η Προεδρείο του Π.Φ.Σ και προσθέτει ότι «έχει αποδειχθεί ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας θα έχει πολλαπλά οικονομικά οφέλη αν θεσμοθετηθούν οιυπηρεσίες στα φαρμακεία, ενώ συγχρόνως θα προστατευθεί περισσότερο η δημόσια Υγεία μέσω της πρόληψης ασθενειών, της παρακολούθησης της συμμόρφωσης των ασθενών στη φαρμακευτική αγωγή τους, της συμβουλής και της φροντίδας».

 

Η25η Σεπτεμβρίου είναι η ετήσια Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιών,όπως ορίστηκε από τηνΠαγκόσμια Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP). 

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιών χρησιμοποιείται από τα μέλη της FIP σε ολόκληρο τον κόσμο για να τονίσει προς τις αρχές, σε άλλα επαγγέλματα, στα μέσα ενημέρωσης, καθώς και στο ευρύ κοινό,την αξία του επαγγέλματος του φαρμακοποιού και την επίδρασή του στη βελτίωση της υγείας.

 

Από την έρευνα στην υγειονομική περίθαλψη: ο φαρμακοποιός σας είναι στη διάθεσή σας!

 

Happy #WorldPharmacistDay to all 400 000 pharmacists in Europe!#PharmacistsAtYourService

 

26 09 2017 3 25 25 μμ

Pharmacists train for at least 5 years in Europe 

Community pharmacists care daily for 46 million people in Europe #PharmacistsAtYourService #WorldPharmacistDay

READ MORE

order valium on aboutmedsonline.com insomniameds365.com zopiclone online

P.O.Box: 20611, 1661 Nicosia