Στόχος του Συλλόγου είναι η ενημέρωση των συμπολιτών μας για τον ουσιαστικό ρόλο του φαρμακοποιού, μέσω προβολής των υπηρεσιών συμβουλής, συμμόρφωσης και φροντίδας που μπορεί να προσφέρει το φαρμακείο. Το κεντρικό μήνυμα του φετινού εορτασμού είναι«Οι φαρμακοποιοί είναι οι ειδικοί για τα φάρμακά σας»,καθιστώντας σαφές ότι οι φαρμακοποιοί είναι οι άνθρωποι που συμβάλλουν με τις γνώσειςκαι τις δεξιότητές τους στη διασφάλιση της καλής υγείας των πολιτών.

 

25 09 2018 12 58 53 μμ

«Ο Σύλλογός μας, στο πλαίσιο της προσπάθειας του κλάδου για ανάδειξη του ρόλου μας στη δημόσια υγεία, πρωτοπορεί και πάλι, δημιουργώντας ένα νέο θεσμό για την Κύπρο, την «Ημέρα Φαρμακοποιού». Ο εορτασμός της μάς δίνει την ευκαιρία να αναδείξουμε το φαρμακείο της γειτονιάς ως κέντρο παροχής υπηρεσιών φαρμακευτικής φροντίδας, πέρα από τη βασική υπηρεσία της ασφαλούς χορήγησης φαρμάκων. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η βελτίωση της δημόσιας υγείας και αναδεικνύεται ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει ο φαρμακοποιός χάρη στην επιστημονική κατάρτιση και το κοινωνικό πρόσωπό του» 

 

25 09 2018 12 59 06 μμ

 

Παράλληλα τονίζει ότι οΠΦΣ έχει θέσει εδώ και πολλά χρόνια την εκπαίδευση των μελών του ως βασική προτεραιότητα στις δραστηριότητές του. Κι αυτό διότι πιστεύει ότι η συνεχής εκπαίδευση και ενημέρωση πάνω στις εξελίξεις της επιστήμης τους αποτελούν τα βασικάεφόδια των φαρμακοποιώνγια να απαντήσουν στις νέες προκλήσεις. Ταυτόχρονα αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας διοργανώνοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα εκδηλώσεις με θέματα που αφορούν τους πολίτες και πραγματοποιώντας εκστρατείες ενημέρωσης με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών γιασοβαρά ζητήματαόπως η μείωση της αλόγιστης χρήσης των αντιβιοτικών, η ορθολογική χρήση των φαρμάκων και η καταπολέμηση της μάστιγας των ψευδεπίγραφων φαρμάκων

 

 «Στόχος μας είναι να λειτουργούν τα φαρμακεία ως μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και να θεσμοθετηθεί η δυνατότητά τους να παρέχουν φαρμακευτικές υπηρεσίες στους πολίτες όπως εμβολιασμός ενηλίκων, μέτρηση πίεσης ή σακχάρου και άλλες. Τις υπηρεσίες αυτές τις παρέχουν σήμερα ούτως ή άλλως, χωρίς όμως να υπάρχουν η θεσμική κατοχύρωση και η αναγνώριση, κάτι για το οποίο η πολιτεία οφείλει να φροντίσει να γίνει πράξη», επισημαίνει η Προεδρείο του Π.Φ.Σ και προσθέτει ότι «έχει αποδειχθεί ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας θα έχει πολλαπλά οικονομικά οφέλη αν θεσμοθετηθούν οιυπηρεσίες στα φαρμακεία, ενώ συγχρόνως θα προστατευθεί περισσότερο η δημόσια Υγεία μέσω της πρόληψης ασθενειών, της παρακολούθησης της συμμόρφωσης των ασθενών στη φαρμακευτική αγωγή τους, της συμβουλής και της φροντίδας».

 

Η25η Σεπτεμβρίου είναι η ετήσια Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιών,όπως ορίστηκε από τηνΠαγκόσμια Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP). 

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιών χρησιμοποιείται από τα μέλη της FIP σε ολόκληρο τον κόσμο για να τονίσει προς τις αρχές, σε άλλα επαγγέλματα, στα μέσα ενημέρωσης, καθώς και στο ευρύ κοινό,την αξία του επαγγέλματος του φαρμακοποιού και την επίδρασή του στη βελτίωση της υγείας.

 

Από την έρευνα στην υγειονομική περίθαλψη: ο φαρμακοποιός σας είναι στη διάθεσή σας!

 

Happy #WorldPharmacistDay to all 400 000 pharmacists in Europe!#PharmacistsAtYourService

 

26 09 2017 3 25 25 μμ

Pharmacists train for at least 5 years in Europe 

Community pharmacists care daily for 46 million people in Europe #PharmacistsAtYourService #WorldPharmacistDay

READ MORE

order valium on aboutmedsonline.com insomniameds365.com zopiclone online

Μπροστά στα τραγικά γεγονότα και την ανείπωτη τραγωδία στην Ελλάδα ο Παγκύπριος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε συνεννόηση με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Συνεταιριστικών Φαρμακαποθηκών ΜΕΦΑΛ – ΚΕΔΙΦΑΠ – BLUE PHARMACIES LTD αποφάσισαν από κοινού την αποστολή βοήθειας σε επιδεσμικό υλικό, επιθέματα εγκαύματος και ότι άλλο ζητήθηκε για τις ανάγκες των Ελλήνων συνανθρώπων μας.

 

piropliktoi

Ελένη Πιέρα στο Ygeia-News: Να απαγορευθεί η μεταφορά φαρμάκων από τα κατεχόμενα

 

 

*Αρκεί να περάσει κάποιος το οδόφραγμα της οδού Λήδρας, για να διαπιστώσει τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα, με τις ουρές των Ελληνοκυπρίων, στα πρώτα φαρμακεία που συναντούμε.

*Δεν τιμά κανένα κράτος, να αφήνει, εδώ και πολλά χρόνια, τους πολίτες εκτεθειμένους σε τέτοιες καταστάσεις, όπου εμφανώς τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία!

«Δυστυχώς, με γνώμονα μόνο την τιμή του φαρμάκου και παραγνωρίζοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την αγορά φαρμάκων από τα κατεχόμενα, ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας πηγαίνουν στα κατεχόμενα, για την αγορά των  φαρμάκων τους».

Αυτό αναφέρει στο Ygeia-News η Πρόεδρος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου Ελένη Πιέρα Ισσέγιεκ και προσθέτει:

«Αρκεί να περάσει κάποιος το οδόφραγμα της οδού Λήδρας, για να διαπιστώσει τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα, με τις ουρές των Ελληνοκυπρίων, στα πρώτα φαρμακεία που συναντούμε.

Ας μην σχολιάσουμε δε, το…delivery φαρμάκων  κατά παραγγελία!

Ασθενείς εκτεθειμένοι σε αγορά φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή (από αντιβιοτικά μέχρι ψυχότροπα και ελεγχόμενα φάρμακα) χωρίς πληροφόρηση για απόσυρση προβληματικών παρτίδων (ας θυμηθούμε τελευταία τι έγινε με την απόσυρση  αντιϋπερτασικών σκευασμάτων βαλσαρτάνης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο- καμιά ενημέρωση για Τουρκία και κατεχόμενα!).

Φάρμακα με φύλλο οδηγιών προς τον ασθενή στα τούρκικα, όταν η ευρωπαϊκή νομοθεσία επιβάλλει το φύλλο οδηγιών, το οποίο βρίσκεται στο κουτί των φαρμάκων, να είναι στη μητρική γλώσσα του κράτους μέλους, για την ορθή ενημέρωση των ασθενών.

Φαρμακεία τα οποία δεν ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία ως προς τον τρόπο λειτουργίας τους, όταν τα φαρμακεία στις ελεύθερες περιοχές δέχονται καθημερινά ελέγχους από την αρμόδια αρχή, για τον τρόπο προμήθειας, φύλαξης και διάθεσης φαρμάκων, με γνώμονα πάντα το καλώς νοούμενο συμφέρον των ασθενών.

Και επιπρόσθετα, με ενδεχόμενο την έκθεση των ανύποπτων ασθενών σε αγορά ψευδεπίγραφων/ πλαστών φαρμάκων, το παραεμπόριο των οποίων ανθεί σε τρίτες χώρες».

Συνεχίζοντας η πρόεδρος του ΠΦΣ, σημειώνει ότι:

«Στα πλαίσια του κοινωνικού αλλά και του επιστημονικού ρόλου του φαρμακοποιού, έχουμε προβεί σε εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα με τα πλαστά φάρμακα, με δημοσιογραφική διάσκεψη, παρουσιάσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ενημερωτικά φυλλάδια μέσα από όλα τα φαρμακεία.

Θέλουμε, για ακόμα μια φορά, να στείλουμε το μήνυμα στο κοινό, ότι το φάρμακο δεν είναι ένα απλό καταναλωτικό αγαθό, αλλά αντίθετα κάθε αγορά φαρμάκου ισοδυναμεί με αγορά μιας ολοκληρωμένης υπηρεσίας, με σκοπό τη διασφάλιση της ποιότητας, της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας του φαρμάκου, το οποίο καταλήγει στα χέρια του κάθε ασθενή.

Η μόνη ασφαλής αγορά φαρμάκου, παραμένει η αγορά από τα αδειοδοτημένα, από την Κυπριακή Δημοκρατία, φαρμακεία.

Ένα τελευταίο μήνυμα, με πολλούς αποδέκτες, ας είναι, ότι δεν τιμά κανένα κράτος, το οποίο θέλει να αποκαλείται κράτος πρόνοιας, να αφήνει, εδώ και πολλά χρόνια, τους πολίτες εκτεθειμένους σε τέτοιες καταστάσεις, όπου εμφανώς τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία!»

Καταλήγοντας αναφέρει ότι: «Σημερινό δημοσίευμα στον ημερήσιο τύπο, πληροφορεί για σχετική τροποποίηση του κανονισμού για την πράσινη γραμμή, όπου επιτρέπεται μεταφορά μικρών ποσοτήτων φαρμάκων μόνο για προσωπική χρήση! Για μας, αυτά τα ημίμετρα, τα οποία μεταφέρουν την ευθύνη στους ανύποπτους πολίτες, οι οποίοι …υπογράφουν, λέει, ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη για τυχόν επιπτώσεις στην υγεία τους, απλά επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες μας, όπως έχουν πιο πάνω διατυπωθεί. Πάγια θέση του ΠΦΣ, είναι η απαγόρευση μεταφοράς φαρμάκων από τα κατεχόμενα, όπως συμβαίνει και με άλλα προϊόντα, με γνώμονα πάντα την προστασία της δημόσιας υγείας».

 

Πηγή

19 Ιανουαρίου, 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Κατά την προγραμματισμένη συνεδρία του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) που έγινε στις 17.1.2018 στα γραφεία της ΟΕΒ, πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιττας, όπου με την ευκαιρία της έλευσης του νέου έτους η Πρόεδρος και το ΔΣ του ΠΦΣ ευχήθηκαν σε όλα τα μέλη και τους συνεργάτες καλή χρονιά και επαγγελματική επιτυχία.

 

Στη συνεδρία επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την αλλαγή τιμολογιακής πολιτικής των φαρμάκων, τον περί φαρμακευτικής και δηλητηρίων τροποποιητικό νόμο του 2017, καθώς και την εκπροσώπηση του ΠΦΣ στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ευρωπαίων Φαρμακοποιών (PharmaceuticalGroupoftheEU - PGEU), στις Βρυξέλλες.

 

22 01 2018 2 33 24 μμ

https://ukmedsnorx.com/xanax> https://ukmedsnorx.com/valium

Την περασμένη Τετάρτη (29/11) πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Μοβέμπερ που διοργάνωσε ο ΤΦΣ Λευκωσίας.

 

Ευχαριστούμε τους χορηγούς για την επιτυχία της διοργάνωσης.

 

Επίσης ευχαριστούμε τους Φαρμακοποιούς και τους Φίλους που στήριξαν την συγκεκριμένη διοργάνωση.

 

Πολλές ευχαριστίες στον Τρύφωνα Χριστοδούλου που ανέλαβε την διοργάνωση.

 

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες της διοργάνωσης.

 

Πλούταρχος Γεωργιάδης

Πρόεδρος ΤΦΣ Λευκωσίας

 

treatacneforever.net antianxiety24x7.com