Μήνυμα Προέδρου ΠΦΣ στον ΟΑΥ: Βιώσιμα φαρμακεία, ποιοτική εξυπηρέτηση πολιτών

Τη βιωσιμότητα των ιδιωτικών φαρμακείων του ΓΕΣΥ με αύξηση του προϋπολογισμού, διεκδικεί ο Παγκύπριος Φαρμακευτικός Σύλλογος, μετά και τα συμπεράσματα της μελέτης που έχει εκπονήσει η PWC για λογαριασμό των φαρμακοποιών. Ο Πρόεδρος του ΠΦΣ Πλούταρχος Γεωργιάδης σε παρέμβαση του στα ΜΜΕ, εξέφρασε τη βούληση να καταλήξουν σε συμφωνία με τον ΟΑΥ, χωρίς να σημαίνει ότι θα δώσουν λευκή επιταγή για τις προϋποθέσεις που θέτει ο ΟΑΥ.

Παρακολουθήστε εδώ την παρέμβαση του Προέδρου του ΠΦΣ στην τηλεόραση ΣΙΓΜΑ :

ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΜΚΚ 1110 (1)

Κατά τη συνάντηση με τον ΟΑΥ στην παρουσία και εκπροσώπων της PWC, που είναι οι οικονομικοί σύμβουλοι των φαρμακοποιών, ο κύριος Γεωργιάδης ανέφερε ότι ανταλλάγησαν απόψεις, τέθηκαν προφορικά κάποιες προϋποθέσεις, ωστόσο θα αναμένει γραπτώς τις τοποθετήσεις του ΟΑΥ για να διαβουλευθεί με τα μέλη του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου και να αποστείλουν γραπτώς την απάντηση τους.

Για το θέμα συγκεκριμένων βιταμινών, τις οποίες ασθενείς αναμένουν στην ουρά των κρατικών φαρμακείων, ενώ θα μπορούσαν να τις εξασφαλίζουν από το φαρμακείο της γειτονιάς, ο κύριος Γεωργιάδης σημείωσε ότι, πρόκειται για σκευάσματα συγκεκριμένων ομάδων ασθενών, τα οποία δεν μπορούν να διευρυνθούν. Τα συμπληρώματα διατροφής υπενθύμισε περιλαμβάνονταν στα παράπλευρα οφέλη για την εισχώρηση των φαρμακείων στο ΓΕΣΥ.

Διακυβεύεται είπε ο Πρόεδρος του ΠΦΣ, η βιωσιμότητα των φαρμακείων, ώστε να μπορούν οι φαρμακοποιοί να παράσχουν ποιοτική εξυπηρέτηση στους πολίτες.

Address

P.O.Box: 20611, 1661 Nicosia

Email

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι​

Social Media

Copyright © 2021. cpa.org.cy Cyprus Pharmaceutical Association

Add to cart