Αναγκαιότητα αναβάθμισης των υπηρεσιών φαρμακείου, στην ΓεΣΥ εποχή

Οι υψηλoύ επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες του φαρμακείου μπορούν και πρέπει να ενισχυθούν, ήταν το μήνυμα ημερίδας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Frederick, με την υποστήριξη του Παγκύπριου Φαρμακευτικού
Συλλόγου.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαϊου 2023, στην παρουσία εκπροσώπων εμπλεκόμενων φορέων του χώρου και στο πλαίσιό της συζητήθηκαν οι εξελίξεις στις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας στον χώρο του φαρμακείου στη μετά τη λειτουργία του Γενικού Συστήματος Υγείας, εποχή.

Ομιλητές στην εκδήλωση ο Πλούταρχος Γεωργιάδης, Αντιπρόεδρος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο Δρ. Παναγιώτης Πέτρου, Ανώτερος Λειτουργός του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας και Μάριος Κουλούμας, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δρ Χαράλαμπος Τριάντης, Επίκουρος Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Frederick και η κα Ελένη Πιέρα Ισέγιεκ, Πρόεδρος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Κατά τις παρουσιάσεις, τέθηκαν επί τάπητος τα ζητήματα παροχής νέων και εξειδικευμένων υπηρεσιών των φαρμακείων.

Στο χαιρετισμό του ο Αντιπρόεδρος του ΠΦΣ Πλούταρχος Γεωργιάδης έθεσε το πλαίσιο παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στο κοινό, όπου απαιτείται η διεύρυνση του ρόλου του/της φαρμακοποιού, ως εξειδικευμένου/ης Επιστήμονα Υγείας.

Στις υπάρχουσες δυσκολίες αλλά και στα μελλοντικά σχέδια του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας επικεντρώθηκε ο Δρ Πέτρου, ενώ στη δική του ομιλία, ο κ. Κουλούμας έθιξε πρωτίστως τις ανάγκες των ασθενών, οι οποίες αποτελούν τη βάση για τη διαμόρφωση των υπηρεσιών του φαρμακείου.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, με συντονιστές τους Δρ Θεοδόση-Νόμπελο  Παναγιώτη, Λέκτορας στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου και Δρ Χαράλαμπο Τριάντη, τονίστηκε η ανάγκη για αγαστή συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων ενώ διατυπώθηκαν και ανάλογες επιφυλάξεις οι οποίες, όπως όλοι οι εμπλεκόμενοι συμφώνησαν, πρέπει να ληφθούν υπόψη
ώστε να επιτευχθεί μία βέλτιστη οικονομικά και λειτουργικά συνθήκη τόσο για τους παρόχους υπηρεσιών υγείας, όσο και για τους ασθενείς.

 

Address

P.O.Box: 20611, 1661 Nicosia

Email

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι​

Social Media

Copyright © 2021. cpa.org.cy Cyprus Pharmaceutical Association

Add to cart